Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvRF


De har laddat hela hösten och vintern. I helgen är det äntligen dags för Sveriges nio bästa hopplag att göra upp om SM-medaljerna när Folksam Elitallsvenska har final på Strömsholm.
 
Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp och ser att en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. För Svenska Ridsportförbundet har trygghetsfrågorna varit högt upp på agendan länge.
 
Här är förstafemman som Ridsportsverige röstat fram i jakten på Stjärnornas stjärna i ridsporten, ett specialpris i samarbete med Saab. Sista röstningsomgången börjar nu.
 
- Jag är laddad för Ryttargalan! Det ska bli härligt att få hylla 2020-års pristagare, säger Lisen Bratt Fredricson som är en av gästerna när Ryttargalan blir digital och direktsänd på Youtube och Facebook på torsdag 28 januari klockan 20:00.
 

Ny ordförande i CUS

(2021-01-26 11:12)
Elin Gustavson lämnar som ordförande i Centrala Ungdomssektionen (CUS) i förtid, och Sara Grelle tar över ordförandeskapet tills vidare.
 
Peder Fredricson visade under måndagen att topphästen Hansson WL är tillbaka i tävlingsform. Och det med besked. Ekipaget vann 145-klassen i Oliva, Spanien.
 
Uppgifter om medlemsantal ska rapporteras till Svenska Ridsportförbundet senast 15 januari 2021. Rapporteringen görs via Idrott Online Klubb.
 
12 februari är sista datum för nomineringar till Lövsta Future Challenge Hållbarhetspris 2021. Kanske har just din förening gjort något bra som kan inspirera fler?
 
Under söndagens deltävling i FEI World Cup Dressage i Salzburg, Österrike var det dags för världscuppoäng att fördelas i en Grand Prix Kür. Trots fina ritter från både Patrik Kittel och Antonia Ramel var det ingen som lyckades slå den tyska toppen.
 
Folksam Elitallsvenska rids som vanligt under våren, övriga hoppallsvenskor flyttas till hösten. Nu finns också SM-reglerna i hoppning publicerade.
 
(Uppdaterad 2021-01-22) Med gällande nationella allmänna råd och pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari 2021 finns mycket att ta hänsyn till i ridsportens verksamheter. På torsdagen kom nya besked om träning för unga.
 
I år gör Årets inspiratör entré på Ryttargalan, ett nytt pris från tidningen Ridsport.
 
Tidigare har landslagen 2021 i hoppning, dressyr och fälttävlan presenterats. Nu är även landslagen klara i distansritt, working equitation, sportkörning, voltige och parasport.
 
Nu finns en ny version av "Hästen och Hållbar utveckling", kompletterad med bland annat ett kapitel om vatten. "Hästen och Hållbar utveckling" ska bidra till ökad kunskap om hållbarhet kopplat till ridsporten.
 
Henrik Ankarcrona var i tuff konkurrens en av de nominerade till priset som Årets Ledare på Idrottsgalan. När priset delades ut under måndagskvällen var det Greg och Helena Duplantis som stod som vinnare.
 
12

Träningar

Hoppning
Ragna Erlandsson
Lisa Liljeberg
Ann Liwing 
Mer information

Working Equitation
Fredrik Graucob
Mer information


 
 

Postadress:
Roslagens Rid och KK - Ridsport
Torvalla Byväg 3
76191 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0725170333
E-post: kassor@rrkk.se

Se all info