Hoppa till sidans innehåll

Rapport från RRKK:s WE-kickoff 14/2

17 FEB 2016 00:03
Vi var 11 stycken som samlades hemma hos Addi i Rö för en avsutten WE-träff med smörgåsar, fika och planering inför säsongen.
  • Skapad: 17 FEB 2016 00:03

Info om 2015 års WE-aktiviteter inom klubben:
Vi hade nio startade ekipage som tävlade för klubben under 2015, tillsammans gjorde de 27 starter vilket är drygt hälften av distriktets 43 registrerade tävlingsstarter.
Många fler tränar, och det vore roligt att få ut ännu fler på tävlingsbanorna!

RRKK-ekipage tog guld och silver i DM (Gina Franzén och Sanna Graucob).

Klubben arrangerade två tävlingar 2015, en deltävling i Mälarcupen LC-Svår klass, samt en tävling på Denan i klasserna LD och LB. Bägge tävlingarna var välbesökta och hade många starter.

I december arrangerade RRKK en tvådagarsträning som var subventionerad av Idrottslyftet.

Addi informerade:  

DM kommer även i år att vara ett samarrangemang mellan Stockholms- och Upplandsdistriktet. I år hålls det i Uppland.
Preliminärt kommer datumet vara 21 eller 28 augusti med Uppsala Ponnyklubb som arrangör. Klasserna som rids är LA, medelsvår eller svår klass, med koefficient.

Riksmästerskapet hålls i Växjö sista helgen i augusti. Nytt för i år är ett sammanslaget junior-/YR-RM där deltagarna får välja mellan att rida LA eller MSV, med koefficient.

Vi tittade igenom tävlingsterminen med de tävlingar som hålls i mälardalsområdet och konstaterade att det kommer att hållas tävlingar med jämna mellanrum från maj till slutet av augusti. Alla utom DM är deltomgångar i Mälarcupen.
Det kommer säkert att komma till tävlingar utöver dessa.

 

Om någon själv vill sponsra, eller känner någon som kan tillfrågas om sponsring av Mälarcupen, så säg till! Både mindre priser som kan läggas i ”goodiebagen” och större deltävlingspriser tas tacksamt emot.

 

Idéer och önskemål beträffande klubbaktiviteter under 2016:

-          Öppna träningar på Lovisedal, regelbundet från det att anläggningen öppnar för säsongen. Man skulle kunna ha tema för träningarna, t ex enkla, osmyckade banor, tävlingsbanor med blommor och ”titthinder”, speedtema etc… Lättare för ekipagen att välja det som passar hästen/ryttaren samt att vara lite förberedd på vad för sorts hinder som kommer finnas framme på Lovisedal.  Vi funderade om man kan ha rullande ansvar för dessa öppna träningar: att utlysa, ta emot anmälningar och schemalägga så att inte alla kommer samtidigt, samt samordna fram- och borttagning av hinder.

-          Pay & WE – Jenny kan tänkas ta emot anmälningar när det är dags.

-          En ”prova-på-helg” främst för yngre ryttare där alla grenar anordnar en prova-på-bana med information om de olika grenarna. Personlig inbjudan till detta – eller om vi nu gör det till ett tillfälle enbart för WE.

-          Clinic för något ”WE-namn”, med betalande publik. Addi ser över om det finns medel att söka från Idrottslyftet för detta.

-          KM – dags att hålla KM i WE. När? Frågan är öppen tills vidare.

-          Egen FB-grupp för WE inom RRKK? För och nackdelar diskuterades.

 


Skribent: Helena Engström
Epost: This is a mailto link

Grenledare
vakant

Vad gör din grenledare?

Informationsansvarig
Helena Engström


Träningar

Hoppning
Ragna Erlandsson
Lisa Liljeberg
Ann Liwing 
Mer information

Working Equitation
Fredrik Graucob
Mer information


 
 

Postadress:
Roslagens Rid och KK - Ridsport
Torvalla Byväg 3
76191 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0725170333
E-post: This is a mailto link

Se all info