Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Referat från Härjedalsritten"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Referat från Härjedalsritten


Härjedalsritten kan man kalla för Sveriges svar på Tevis Cup (http://www.teviscup.org/, en av distanssportens absolut svårigaste utmaningar).

 

Ingela Brinkefeldt och Elin Joelsson sov dåligt natten innan ritten, fullpepprade med mardrömsvisioner om hur vi skulle rida över järnvägsbroar, längs dammryggar, genom Sveg City och uppför slalombackar, hela tiden jagade av minst en björnfamilj. Undertecknad har ridit Härjedalsritten förut och måste erkänna att själva tjusningen är just att klara dessa strapatser tillsammans med sin bästa vän hästen. Så döm om vår besvikelse (okej då, lättnad) när vi fick reda på att varken slalombacken, järnvägsbron eller dammen var med på banan i år.

 

Hästarna GKV's Indian Suleima och TA Kureish fick istället 50 km på mjuka sandvägar varvat med steniga grusvägar. Det senare var vi inte särskilt väl förberedda på och fick ta det väldigt lugnt just där, men resten av banan galopperades lätt och glatt. Hästarna passerade samtliga veterinärkontroller utan anmärkning och var piggare i mål än i starten. Nästa år rider vi igen och hoppas på en mer äventyrlig bana. Fast jag vet att jag kommer ångra mig natten innan. Och jag är bara lite avundsjuk på ekipagen i 80 km-klassen som såg en björn längs banan...

 

Elin Joelsson
Härjedalsritten 2016
Från vänster i bild: Ingela Brinkefeldt - GKV's Indian Suleima, Elin Joelsson - TA Kureish och Inger Rustad - BP Taurus (Dalarnas Distasryttarförening). Fotograf: Johanna Svensson
Inga nyheter är skapade

Träningar

Hoppning
Ragna Erlandsson
Lisa Liljeberg
Ann Liwing 
Mer information

Working Equitation
Fredrik Graucob
Mer information


 
 

Postadress:
Roslagens Rid och KK - Ridsport
Torvalla Byväg 3
76191 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0725170333
E-post: kassor@rrkk.se

Se all info