Hoppa till sidans innehåll

Distans

Två klubbkamrater till Officersrittet i Norge

Till start i klass CEI2* över 120km, Lördagen den 21 Maj kommer Josefin Blom Lugn med Chaman och Cecilia Hellesen Hansen med Bomb Jack.

 

 

Göingeritten 7 Maj 2016

20160507_152916

 

Göingeritten i Glimåkra, Skåne är en klassisk distanstävling i Sverige som varit stående arrangör för SM under de senaste åren. I år valde de att trappa ned ambitionerna ett steg och erbjöd som längst 120 km CEI**, en klass som lockade nästan 30 ekipage från flera länder. Det var mer eller mindre sommarvärme hela dagen vilket medförde svårigheter för hästarna på den snabba banan, med 11 ekipage i 120 km-klassen som fick bryta. Bland dessa fanns tyvärr Roslagens Rid- och Körklubbs Josefin Blom Lugn med Rakeem, som låg bland de fem första ekipagen ända fram till reinspection i grind 3 där det tog stopp. I klass 2, 80 km CEI* red Hanna Johansson - RM Al Sheik in på femte plats och sista placering, medan Elin Joelsson - CAS Tornado Dust kom i mål på sjätte plats. Bägge ekipagen hade en snitthastighet på 16 km/h.

 

Sämsholmsritten 2016

Den 9 april gick Sämsholmsritten av stapeln i Herrljunga, Västra Götaland. De tidiga vårtävlingarna i distansritt kan bjuda på diverse utmaningar såsom tjällossning, blöta skogsstigar och snöoväder men i år var turen med oss 50-talet ekipage som kom till start. Fint väder och lättriden bana med många godkända hästar som resultat. Från Roslagens Rid- och Körklubb var det jag (Elin Joelsson) och Hanna Johansson som startade och vi red 80 km med TA Kureish, som debuterade på sträckan, och hans något mer erfarna morbror TA Khrim, som agerade moraliskt stöd. Vi tog det lugnt och njöt av naturen, lät hästarna dricka ur vattenpölar eftersom vi inte hade medhjälpare och kom i mål med oberörda hästar, lagom tills att funktionärerna börjat plocka ner tävlingsplatsen.

 

Elin Joelsson


Träningar

Hoppning
Ragna Erlandsson
Lisa Liljeberg
Ann Liwing 
Mer information

Working Equitation
Fredrik Graucob
Mer information


 
 

Postadress:
Roslagens Rid och KK - Ridsport
Torvalla Byväg 3
76191 Norrtälje

Kontakt:
Tel: 0725170333
E-post: This is a mailto link

Se all info